Burrata Italiana е новият италиански ресторант, открит от създателите на Happy Bar & Grill. Менюто предлага най-доброто от италианската кухня, както и модерна европейска класика.Burrata Italiana ще те пренесе в Италия с ухание на гореща пица, домашна паста, традиционни италиански специалитети, на които да се насладиш с чаша селектирано италианско вино и неповторима гледка.

Burrata Italiana запълва една почти празна ниша в ресторантьорска сцена – тази на автентичният, но модерен градски италиански ресторант, типичен за места като Милано, Ню Йорк или остров Капри.

Химията между тесто, доматен сос, сирена и всякакви вкусове, която се случва в пещите за пица, си е La Dolce Vita.
Създадена по автентична неаполитанска традиция нашата пещ съчетава класиката и най-новите иновации по отношение на технологиите и дизайна. 2500 кг плаващи в балон – вид, напомнящ за старите леярни от началото на миналия век, специално покритие от желязо и стомана.

Ако някога попаднете на GEA, няма как да не я забележите, защото изглежда като оптична илюзия. Разполага със 150-сантиметрова плоча за готвене с висок производствен капацитет, като е единствената ротационна фурна с пламък от двете страни, за да можем да се насладим на автентичния италиански вкус.

Моцарела

За родно място на Моцарелата се смятат покрайнините на днешен Неапол. Легендата разказва за малка ферма, в която са изтървали прясната извара в топла вода и е трябвало да я отцедят и премесят, за да премахнат течността от нея. Така се е оформило това свежо меко сирене с пластове, подобни на конци. Моzza или Mozzare на неаполитански диалект е парче. А от там се смята, че произхожда названието на сиренето. Характеризира се с мека, еластична и гладка текстура с фин млечен вкус без добавена сол.

Бурата

Вид Моцарела, от Южна Италия, Пулия пълна с кремообразно маслено сирене Страчатела Бурата на италиански значи масло. Буратата, с която работим е от семейна фабрика, в Пулия изцяло ръчно направена и има сертификат за автентичност в последните 200 години рецептата и технологията не са променяни.

Скаморца

Това е италианско жълто сирене във фомата на круша с висока масленост и плътнот и сравнително неутрален вкус. Скаморцата се прави от краве мляко, като за нейна родина са приети районите Пулия и Кампаня в Италия. Специфичният вид на това жълто сирене се получава при неговото цедене и сушене.

Горгонзола

Горгонзола е навярно най-известното италианско синьо сирене, като се произвежда единствено от краве или козе мляко. А в някои случаи и от смес от двете. Води началото си от италианската област Ломбардия, където в началото било пренебрегвано, но в последствие било високо оценено. Произвежда се от близо 900 години. Горгонзола е меко и ронливо сирене с плесен, с 48 % масленост и контролирано наименование на произход.